• Zingiber officinale prispieva k povzbudeniu a vitalite organizmu
  • Centella asiatica pomáha odstraňovať únavu a ospalosť
  • Optimalizuje duševný stav pri pocitoch psychickej skleslosti
  • Cinnamomum zeylanicum priaznivo pôsobí na fyzickú sviežosť a dobrú telesnú kondíciu
  • Syzigium aromaticum podporuje činnosť kardiovaskulárneho systému
  • Terminalia belerica prispieva k normálnej hladine cholesterolu
  • Ocimum sanctum má priaznivý vplyv na respiračný systém
  • Piper nigrum pomáha uvoľňovať dýchacie cesty

 

Kapha zabezpečuje odolnosť organizmu a činnosť imunitného systému, posilňuje telesnú vitalitu, kĺbový aparát a celkový fyzický stav. Prináša pocit povzbudenia a osvieženia. Storočiami preverená tradičná zmes himalájskych bylín priaznivo pôsobí pri pravidelnom užívaní na celkový zdravotný stav a psychickú kondíciu u ľudí s prevahou nasledujúcej charakteristiky:

  • Ste silnejšej postavy
  • Ľahko priberáte na váhe
  • Nemáte radi vlhké a daždivé počasie
  • Máte hladkú a silnú pokožku
  • Ste priateľský typ s miernou a pokojnou povahou
  • Máte dobrú pamäť a sklon k tvrdohlavému rokovaniu
  • Ste spoľahlivý, trpezlivý, vytrvalý a tolerantný
  • Neradi meníte svoje zvyklosti a radi zotrvávate na rovnakom mieste
  • Ste rozvážnejší a pomalší vo svojich činnostiach
  • Máte dobrý zmysel pre spoluprácu

Obnoveniu rovnováhy napomáha: ľahká, korenená a teplá strava, pravidelný pohyb a fyzické cvičenia, častá zmena a rôznorodosť denných aktivít. Kapha typ by sa mal vyhýbať ťažkým, olejnatým, duseným a tučným jedlám. Mal by uprednostniť konzumáciu korenenej, horkej a trpkej stravy a obmedziť nadbytočný spánok, prejedanie a konzumáciu mliečnych výrobkov.

Zloženie

zingiber officinale, centella asiatica, ocimum sanctum, piper nigrum, elettaria cardamomum, cinnamomum zeylanicum, terminalia bellirica, cuminum cyminum, tribulus terrestris, myrica rubra, syzygium aromaticum

Váha

100 g sypaného čaju

Doporučené dávkovanie

2 - 3 šálky za deň

Príprava

Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2g) nechajte 3-5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vyluhovať