Úvod » INCA BOTANICA » PIRINSKÝ ČAJ
Pirinský čaj, ktorého jedinou zložkou je blahodarná bylina z balkánskych hôr, u nás nesúci botanický názov Hojník horský a je tiež známa pod názvami Grécky horský čaj, Sýrsky horský čaj, Krétsky čaj, Mursalský čaj a ďalšie. My sme ho nazvali menom bulharských hôr, na ktorých bol vypestovaný a pre účastníkov legendárnych seminárov s Petrom chobotom na Pirine prináša tento názov čaro krásnych spomienok na magické miesta a zážitky z Pirinských hôr. Podľa spomienok Petra Chobota tiež vieme, že hojník horský - latinským názvom Sideritis (ten kto má železo), bola obľúbená bylina jasnovidky Vangy, ktorá túto bylinu rada používala na liečenie. Od Petra tiež vieme, že bylina, okrem mnohých liečebných vlastností, (ktoré tu nesmieme podľa platnej legislatívy uvádzať), má harmonizujúce účinky a pôsobí vysokovibračne na ľudského ducha. A okrem iného už samotná jej lahodná chuť pozdvihuje náladu človeka.
Dávkovanie: Pri použití nedrvenej byliny nalámeme 1 stredne veľké steblo aj s kvetom na 250ml vody. Z drvenej byliny pripravujeme nálev z 1 vrchovatej lyžičky. Lúhujeme 5-10 minút. Vhodné pre celodenné pitie. Môžeme ho podávať aj studený s ľadom. Veľmi príjemne chutí nálev Pirinského čaju osladený medom so šípkami, ktoré sme Vám tiež pripravili v ponuke, aby potešenie z tejto výnimočnej byliny bolo kompletné.
V Bulharsku je hojník tiež známy pod označením bulharská viagra, čo už bez ďalšieho vysvetlenia ukazuje na širokospektrálnu a veľmi obľúbenú účinnosť tejto univerzálnej byliny.
Hojník horský obsahuje stopové prvky, éterické oleje, fenoly a je tiež skvelým zdrojom minerálov ako napr. Zinok, horčík, sodík, kobalt, meď a najmä železa. Všetky tieto minerály majú priaznivý vplyv na náš kardiovaskulárny systém a imunitný systém a stabilizáciu krvného tlaku.
Chuť: jemná, lahodná, mierne zemitá s kvetinovými tónmi a jemnými náznakmi citrusov a mäty.
Obľúbené